Svet
71 ogledov

Prekupčevalec našel luknjo v zakonu

Policisti odkrili laboratorij za gojenje konoplje PP Ljubljana
Massachusetts je prva država vzhodne obale Združenih držav Amerike, ki je legalizirala uporabo marihuane tudi v rekreativne namene. Državni uradniki so realizacijo zakona vendarle upočasnili, s čimer so povzročili preglavice očitno dobro založenim prekupčevalcem. Eden izmed njih je vendarle našel luknjo v zakonu.

Eden izmed bostonskih prekupčevalcev marihuane je očitno primoran rešiti robo pred propadom; znašel se je tako, da oglašuje prodajo plastičnih vrečic, za katere zahteva 325 dolarjev. Vanje nato - kot brezplačno darilo - zapakira marihuano.

Iznajdljivi prekupčevalec je izkoristil luknjo v zakonu; v Massachusettsu lahko ljudje popolnoma legalno podarijo do 28,34 grama marihuane, vse dokler je ne prodajajo. Prekupčevalec tako prodaja plastične vrečice, za katere zahteva od 20 do 325 dolarjev. Vanje - kot brezplačno darilo, seveda - zapakira marihuano. Zakonu je zadoščeno.

NJegovi oglasi so pritegnili pozornost tako medijev kot oblasti, ki trdijo, da gre vendarle za protizakonito dejanje. Na koncu so vendarle dosegli, da je moral prekupčevalec oglase umakniti. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.