Svet
10 ogledov

Premier jih je dobil po nosu

Mariano Rajoy EPA
Nekaj dni pred nedeljskimi volitvami v Španiji je bil premier Mariano Rajoy žrtev fizičnega napada. Neki gimnazijec ga je v mestu Pontevedra s pestjo udaril v obraz. Premier ni bil resneje poškodovan.

17-letnik je španskega premiera napadel med predvolilnim sprehodom po Pontevedri na severozahodu Španije, v katerem je Rajoy preživel velik del svoje mladosti. Fant se mu je približal in ga prosil, če z njim lahko naredi "selfi", nato pa priložnost izkoristil za napad.

Napadel tudi telesnega stražarja

Zatem je skočil še v njegovega telesnega stražarja, ki pa ga je obvladal. Policija ga je nato vklenjenega odpeljala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Premier se ni zmedel

Rajoyu je v tem napadu polomil očala, na licu pa se mu je poznala rdeča sled udarca. Premierja pa napad ni pretirano zmedel in je nadaljeval sprehod po Pontevedri, kot da se ni zgodilo nič posebnega.

Zatem je še preko Twitterja sporočil, da je z njim vse v redu in da nadaljuje pot na predvolilno zborovanje v La Coruno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.