Svet
1848 ogledov

Premierja nasprotniki cepljenja zadeli s kamni

Justin Trudeau Epa
V smeri premierja je priletelo več manjših kamnov.

Kanadskega premierja Justina Trudeauja so med njegovo predvolilno kampanjo med drugim zadeli tudi pljunki, poroča BBC. Na enem izmed svojih predvolilnih poti je med drugim obiskal pivovarno v kraju London; ko se je vračal v avtobus, je v njegovi smeri najprej priletelo nekaj kamnov. 

Glede na navedbe enega od prisotnih novinarjev je to doletelo še dva člana Trudeaujeve ekipe. Poškodovan ni bil nihče. 

Sklical predčasne volitve

Trudeau je sredi avgusta v upanju osvojitve absolutne večine za svojo levosredinsko Liberalno stranko sklical predčasne volitve, ki bodo 20. septembra. A njegovo kampanjo so že večkrat zmotili protesti proti uvajanju obveznega cepljenja proti covidu-19 in drugim omejitvam.

Pred nekaj več kot tednom dni je bil primoran odpovedati predvolilno zborovanje, potem ko se je na dogodku pojavila množica jeznih protestnikov. Ti mu kot kaže sledijo iz province v provinco in motijo zborovanja.

Vodja opozicijske Konservativne stranke Erin O'Toole je zadnji incident označil za "ogabnega". "Politično nasilje ni nikoli upravičeno in naši mediji morajo biti prosti ustrahovanja, nadlegovanja in nasilja," je tvitnil.

Omenil možnost uvedbe obveznega cepljenja

Trudeaujevi načrti za uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 so postali eno glavnih vprašanj pred volitvami. Vlada je minuli mesec naznanila, da se bodo morali do konca oktobra cepiti vsi javni uslužbenci, sicer jim grozi izguba službe.

Za uporabo komercialnih letalskih povezav, vlakov med provincami in za križarjenja bo prav tako obvezno cepljenje.

Kanada ima sicer eno najvišjih ravni precepljenosti proti covidu-19 na svetu. Doslej je bilo v celoti cepljenih že 68 odstotkov prebivalcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • suineg7878 08:36 08.september 2021.

    Naslov: Premierja nasprotniki cepljenja zadeli s kamni. Podnaslov: V smeri premierja je priletelo več manjših kamnov. Povzetek: Vi ste bolani!!!