Svet
0 ogledov

Premik po šestih urah

Ujetim turistom so na pomoč priskočili gasilci.
1/5
Žurnal24 main
Po šestih urah se je razgledno kolo v Sinagpurju začelo vrteti. Več kot 100 turistov bo tako po urah čakanja stopilo na trdna tla.

Eden izmed potnikov je dejal, da se je kolo "nenadoma ustavilo". "Mislili smo, da je to nekaj normalnega. Sledilo je obvestilo, da se je kolo začasano ustavilo. Vsi smo ostali mirni. Izključili so klimatsko napravo, zato je bilo zelo vroče," je povedala Lim Boon Siang.

Do kratkega stika na enem izmed motorjev je prišlo okoli 10. ure po srednjeevropskem času. Mesto si je na razgledni točki takrat ogledovalo več kot 170 turistov. Gasilci so do 13. ure po srednjeevropskem času uspeli rešiti le pet ljudi.

Turistična atrakcija v Singapurju deluje od februarja. Ustavila se je že tretjič. V začetku decembra se je razgledno kolo zaradi vremenskih razmer ustavilo za skoraj pet ur, julija pa je prišlo do okvare v zavornem sistemu. Gre za 165 metrov visoko kolo, ki je 30 metrov višje od londonskega razglednega kolesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.