Svet
6302 ogledov

Prenašal je okužbo, zato so ga odpustili

Covid-19 koronavirus test Profimedia
Bil je okužen, a brez simptomov, zato je še naprej opravljal svoje delo.

Novozelandskega pilota, ki naj bi bil kriv za prvi lokalni prenos okužbe z novim koronavirusom na Tajvanu po aprilu, je tajvanska letalska družba Eva Air odpustila. V torek je bila ženska, ki je bila v stiku z njim, pozitivna na okužbo. To je bil prvi lokalni prenos okužbe na otoku po 253 dneh.

Zaradi tega so na Tajvanu odpovedali več javnih dogodkov ob božiču, vlada pa je prebivalce pozvala, naj med prehodom v novo leto ostanejo doma, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.

Na Tajvanu so doslej potrdili le 777 okužb z novim koronavirusom in sedem smrtnih žrtev covida-19. Tamkajšnje oblasti so kmalu po izbruhu pandemije zaprle meje in uvedle stroga karantenska pravila.

Po 12. aprilu so vse primere okužbe potrdili pri ljudeh, ki so prišli na otok od drugod. Večina ljudi mora po prihodu na Tajvan v obvezno dvotedensko karanteno, za pilote pa velja manj stroga tridnevna samoizolacija po vsakem medcelinskem letu. Če nimajo simptomov, jih ne testirajo na okužbo.

Pilot naj bi se okužil v decembru, a je bil brez simptomov, tako da je še naprej letel. Na testu je bil pozitiven 20. decembra, še navaja BBC.

Slovenski trg v Kranju HITRI COVID TEST Gorenjska Na Gorenjskem včeraj 89 pozitivnih, v Kranju testiranje tudi prihodnji teden

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.