Svet
37930 ogledov

Preobrat na Švedskem. To so njihovi zadnji ukrepi.

švedska Epa
Premier napovedal, da bo verjetno število smrti zelo naraslo.

Švedska ob slabšanju epidemiološke slike zaostruje ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. V kavarnah in restavracijah bo lahko po novem za eno mizo sedelo največ osem ljudi. Ob tem so na dodatne regije razširili priporočila glede druženja. 

"Vidimo, da se razmere razvijajo v napačno smer - razmere so zelo resne," je povedal švedski premier Stefan Löfven po poročanju nemške tiskovne agencije dpa. Dodal je, da je na intenzivni negi več bolnikov s hudo obliko covida-19 in da bo verjetno število smrtnih žrtev naraslo.

Ministrica za zdravje Lena Hallengren je povedala, da petino vseh bolnikov na intenzivni negi predstavljajo bolniki s covidom-19.

Jelko Kacin, govorec vlade za covid-19 Covid-19 Slovenija To je glede sproščanja ukrepov napovedal Kacin

Bojijo se zime 

Država se je zato odločila za zaostritev ukrepov za zajezitev virusa. V kavarnah in restavracijah bo lahko po novem za eno mizo sedelo največ osem ljudi.

Poleg tega so oblasti še za tri švedske regije izdale priporočilo, naj se ljudje ne srečujejo s člani drugih gospodinjstev in naj se izogibajo javnemu potniškemu prometu. Priporočili so jim tudi, naj se izogibajo srečanjem in kulturnim dogodkom ter zaprtim javnim prostorom, kot so trgovine, muzeji, knjižnice in fitnesi.

Ta priporočila, ki niso pravno zavezujoča, zdaj veljajo za približno 70 odstotkov Švedov.

"Pred nami je dolga in težka zima. Nujno je, da vsi naredimo vse, kar lahko, da zajezimo širjenje okužb," je ob tem povedal vodja švedskega inštituta za javno zdravje Johan Carlson.

Na Švedskem, ki ima 10,3 milijona prebivalcev, so doslej potrdili skoraj 135.000 primerov okužbe z novim koronavirusom in skoraj 6000 smrtnih žrtev covida-19.

Koronavirus Covid-19 Svet Od vlade terjajo strožje ukrepe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • munja 22:32 04.november 2020.

    Veliko vprašanje je, če so ti podatki pravi. Tudi vse ostalo, kar piše, je odvisno od novinarjev, kakšne podatke in od koga jih pridobijo.

  • kvasetotidogajamona 07:50 04.november 2020.

    piše da so dali PRIPOROČILO da se držijo stran od javnih prevozov itd, ne pa ukrepe kot po drugod.... pofukan novinar jebem ti mater, veš da je razlika med PRIPOROČILOM IN UKREPI???

  • bogdan76 06:16 04.november 2020.

    lulibuc,,ali si na FDV brez sekreta pazi na zdravje brez mask fajonizma.