Svet
16035 ogledov

Preobrat: smrt dveh sester v morju ni bila nesreča

Morje
Preobrat v preiskavi smrti dveh žensk, ki so ji našli v morju pri Ugljanu

Ženski v petdesetih letih, ki so ju v sredo in četrtek našli v morju pri otoku Ugljan, sta umrli zaradi utopitve, je potrdila obdukcija.

Ženski iz okolice Osijeka sta bili stari sta bili 58 in 53 let, v kraju Ždrelac na Pašmanu pa sta imeli najet apartma.

Državno tožilstvo v Zadru je za Slobodno Dalmacijo potrdilo, da je šlo za samomor. Na kraju so našli predmete, ki dokazujejo, da sta si nameravali vzeti življenje, policisti pa so našli tudi poslovilno pismo. Predvidevanje, da je ena od sester med kopanjem doživela srčni infarkt in da je druga umrla, ko jo je želela rešiti, se tako ni izkazalo za točno.

Sodeč po pismu naj bi šlo za neke vrste ritualen samomor, obe naj bi imeli na sebi nahrtnik poln kamenja. Sestri nista imeli partnerjev ali otrok, na morje sta prišli brez tretje sestre, ki je poročena, njen mož naj bi preiskovalcem pomagal pri ugotavljanju okoliščin dogodka.

Če ste v stiski in razmišljate, da bi si vzeli življenje, se obrnite na svojega osebnega zdravnika ali eno izmed spodnjih številk, nekatere so dosegljive 24 ur na dan: 112 - Reševalna služba, 01 520 99 00 (med 19. in 7. uro zjutraj), 080 12 34 - TOM - telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro) 116 ali 123 - Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (24h / dan). 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.