Svet
1523 ogledov

Preplah v Bruslju: Grožnja s terorističnim napadom

Bruselj napadi Profimedias
Predstavniki Evropske komisije so prejeli grožnje z napadom na podzemni železnici. V Bruslju so zato povečali kontrole in prisotnost policije na ulicah.

Evropska komisija je bruseljsko policijo obvestili o grožnji z bombnim napadom, ki so jo prejeli v torek. V sporočilu, ki naj bi bilo napisano v ruskem jeziku, je bilo zapisano, da naj bi do napada prišlo danes na podzemni železnici. Omenjali sta se liniji podzemne železnice 2 in 6.

Bruseljska policija je okrepila svojo prisotnost na ulicah. Tamkajšnje oblasti so dejale, da je glede na vse informacije, ki jih imajo, "malo verjetno", da bi do napada prišlo. Časnik Le Soir poroča, da sta elektronski sporočili, prišli z naslova moškega, ki je komisiji pisal že dvakrat - prvič 16. februarja, nato pa še 3. marca. V sporočilih je zapisal, da "v luči nadaljevanja sgresivne politike EU opozarja pred večjimi terorističnimi napadi na območju EU". 

Zvezna policija naj bi že v torek zvečer pregledala lokacije, ki so se omenjale kot potencialne tarče, a pri tem po poročanju časnika The Brussels Times niso odkrili ničesar, kar bi nakazovalo na nevarnost bombnega napada.  

Zaradi groženj je ameriško veleposlaništvo obvestilo svoje državljane, ki se zadržujejo na območju, k dodatni previdnosti. Svetovali so jim, naj se izogibajo množicam, ne vzbujajo pozornosti in bodo pozorni na dogajanje v njihovi okolici. Svetovali so jim tudi, naj spremiljajo obvestila lokalnih medijev. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • janči 16:37 08.marec 2023.

    Ma, konkretno bi jih bilo treba enkrat prestrašit, da bi malo razmigali te svoje skorumpirane riti. Pomagalo pa itak nič ne bo.

  • Avatar Leon
    Leon 15:09 08.marec 2023.

    Gospodje preverite Twitte svojih poslancev . Med njimi so takšni(e) ,ki rušijo demokracijo .

  • miran29 14:15 08.marec 2023.

    židi sami lansirajo informacijo o možnem napadu na njih....hahahaha.....kolikokrat že videno....najprej skregajo in razdelijo narod potem se pa cinično čudijo, da jih nekdo ogroža...glej no glej...