Svet
56 ogledov

Preplah v Parizu

Francoska policija EPA
Železniško postajo Gare du Nord v Parizu so pozno sinoči za več kot dve uri zaprli, ljudi pa evakuirali. Francoska policija je iskala tri domnevno nevarne moške.

Obsežna policijska akcija v Parizu je bila zaključena okrog dveh zjutraj. Trojico sumljivih moških po poročanju francoskih medijev niso našli. Postajo so izpraznili malo pred polnočjo, nakar so se pripadniki posebne policijske enote lotili preiskave vlaka, ki je prišel iz severnega mesta Valenciennes.

Na območje naj bi enoto napotili, potem ko jih je na varnostno tveganje opozorilo osebje, ki prodaja vozovnice. Iskali naj bi trojico moških, ki naj bi veljali za nevarne, nanje pa naj bi jih opozorila tuja država, je poročal francoski časnik Le Parisien. Opazili naj bi jih v Bordeauxu in Marseillu. Policija je sprožila operacijo v obeh mestih, a jih ni uspela prijeti, povzema BBC.

Že pred dvema tednoma je bila postaja prizorišče varnostnega preplaha, ko je policija aretirala moškega z nožem.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere in poostreni varnostni ukrepi po terorističnih napadih novembra 2015, v katerih je bilo v Parizu ubitih 130 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • kapibara 10:45 09.maj 2017.

    Multi-kultiA nam je treba vsega tega ??