Svet
35 ogledov

Preplah v Srbiji, ukradli so orožje

Pistola Profimedias
Srbsko obrambno ministrstvo je danes potrdilo, da je iz vojaškega skladišča v Beogradu zmanjkala "znatna količina" orožja.

Do ugotovitve, da v enem izmed vojaških skladišč manjka orožje, so prišli med redno kontrolo, poročajo srbski mediji. Takoj, ko so pristojni dobili informacije, da manjka 70 pištol CZ-99, pet avtomatskih pušk M-70 AB2 in dva zabojnika streliva kalibra 7,62 in 9 milimetrov, je notranji minister Zoran Đorđević odredil izredno kontrolo vseh skladišč. Minister je ravno tako imenoval posebno skupino, katere edina naloga je odkriti ozadje.

V preiskavi sodelujeta tudi obveščevalna varnostna agencija in vojaška policija ter državno tožilstvo. Kot je izpostavilo notranje ministrstvo, so slednji dolžni javnost obveščati o svojih izsledkih.

Hkrati so sporočili, da so za prihodnje leto že povečani načrtovani finančni izdatki za nakup opreme, ki bo omogočala okrepljen video nadzor vojaških in ostalih skladišč orožja.

Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Zmago 07:53 18.november 2016.

    Pa kaki EU ?? Bankirji "izvoljenega ljudstva" in njihove podrepne muhe !!Zdaj pa je problem teh 70 pištol ??? A nima v jugovini vsak tega doma ???

  • Žurnalček 23:13 17.november 2016.

    Ko jim pa EU svetuje kakšno zakonodajo in predpise ter kontrolo morajo vzpostaviti , pa kot eden tulijo v nebo , da njih pa že ne bo EU komandirala ! Da bog , da jim s tem orožjem pobil pol vlade !

  • izRODEk 21:32 17.november 2016.

    Očitno bodo eni red naredili - Bravo!!! Vučić je isti izdajalec kot Cerar - Washingtonski hlapci!SF/SN!