Svet
1476 ogledov

Preplah zaradi jagod

jagode Shutterstock
V Avstraliji so uvedli preiskavo, potem ko so v več pakiranjih jagod v sadežih našli skrite igle in bucike.

Ne gre za osamljene primere, ampak za neke vrste epidemijo, ki je zajela večji del države. "Okužene" jagode so našli že v šestih zveznih državah. Enega moškega so morali odpeljati v bolnišnico, potem ko je pojedel jagodo, v kateri je bila igla. 

Več trgovskih znamk je vpoklicalo sadje, večji novozelandski trgovec pa je ustavil uvoz avstralskih jagod, poroča BBC. 

Avstralski minister za zdravje Greg Hunt je dejal, da gre za zelo zahrbten zločin in napad na javnost. Za zdaj preiskava še ni dala odgovora na vprašanji, kdo in zakaj to počne. 

O prvih primerih so poročali prejšnji teden v Queenslandu, kasneje pa še iz drugih zveznih držav. Proizvajalci in policija domnevajo, da gre v nekaterih primerih za posnemovalce. Zvezna vlada v Queenslandu je ponudila nekaj več kot 60 tisoč evrov denarne nagrade. 

"Kdo pri zdravi pameti bi tako ogrozil otroka ali kogarkoli drugega?" se je spraševala premierka zvezne države Queensland Annastacia Palaszczuk.  

Združenje gojiteljev jagod iz Queenslanda je v izjavi v četrtek zapisalo, da bi lahko igle v sadeže vstavil nezadovoljen zaposleni. Policija je takšno sklepanje označila za preuranjeno. 

Prebivalcem so svetovali, naj pred uživanjem jagod le-te prerežejo in se tako izognejo morebitnim nevšečnostim. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.