Svet
54 ogledov

Prepoved letenja v Unijo 232 letalskih družbam

frankfurt, letališče EPA
Na osveženem seznamu letalskih družb, ki ne smejo leteti v Evropsko unijo, je 232 letalskih družb. Unija pa prepoved umika Filipincem.

Na črni listi prepovedanih ostajajo letalske družbe iz 20 držav, ki po mnenju Unije niso zmožne upoštevanja mednarodnih letalskih varnostnih standardov oziroma nadzor nad upopoštevanjem njihovih standardov ni dovolj strog.

Na listi prepovedanih 232 letalskih družb so tako prav se družbe iz Afganistana, Benina, Republike Kongo, Demokratične republike Kongo, Džibutija, Ekvatorialne Gvineje, Eritreje, Kirgizije, Liberije, Libije, Mozambika, Nepala, Siere Leone, São Tomé in Príncipe, Sudana in Zambije. Iz Angole lahko pod omejenimi pogoji leti ena družba, enako velja za Kazahstana, iz Gabona lahko letita dve družbi, iz Indonezije pa štiri.

Po petletni prepovedi letenja v Uniji pa je komisarka za promet Violeta Bulc umaknila prepoved letenja filipinskim družbam. "Po petih letih garanja, smo letalske družbe na Filipinih končno lahko umaknili iz seznama. Filipini so pomembna država, v kateri se letalski sektor razvija izjemno hitro. Današnji rezultati pa so lahko tudi primer za ostale države, ki imajo težave z varnostnimi standardi."

Komentarjev 3
  • Lavdan 19:52 29.junij 2015.

    In dobra podkupnina tistim, ki o tem odločajo. Problem je v servisiranju možgan pri pilotih. Kot kaže imajo slabe testerje in jim ni preveć za verjeti.

  • Žurnalček 19:23 29.junij 2015.

    Starost avionov in servisiranje pri družbah , ki delajo po standardih proizvajalcev .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:35 29.junij 2015.

    Sam me pa zanima kaj točno so spremenil pri varnosti da so filipinska letala spet dovoljena v EU. Tega bistvenega podatka pa nihče ne pove.