Svet
20 ogledov

Prepovedali pedofilsko skupino

Gugalnica Shutterstock
Nizozemsko sodišče je prepovedalo delovanje fundacije Martijn, ki se zavzema za legalizacijo spolnih odnosov med otroki in odraslimi.

Sodišče v Assenu je razsodilo, da delovanje fundacije Martijn ni skladno z normami in vrednotami nizozemske družbe, zato so prepovedali njeno delovanje. "Martijn uživa v seksu z otroki in ga ima za nekaj normalnega in sprejemljivega. To je v nasprotju s temeljnimi vrednotami nizozemskega pravnega sistema," je odločilo sodišče.

Sodišče odločitev utemeljuje z razlago, da bi z legalizacijo pedofilije kršili vladavino prava in pravice otrok, poroča Dutch News.

Več poskusov prepovedi

V preteklosti je bilo sicer že več poskusov prepovedi skupine. V začetku lanskega leta je tožilstvo najprej odločilo, da nima pravne podlage za pregon skupine, čeprav je bilo najmanj osem takratnih in nekdanjih članov skupine obsojenih zaradi pedofilije.

Pozneje so vseeno poskusili prepovedati skupino, kar jim je zdaj tudi uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.