Svet
6 ogledov

Prepovedali pretepanje otrok

Pretepanje otrok v šoli je bilo do zdaj v Bangladešu nekaj povsem normalnega. (F Žurnal24 main
Vlada v Bangladešu je prepovedala tepež v šolah. Osem učencev v bolnišnici, en samomor in sodba vrhovnega sodišča so končno obrodili sadove.

V juliju je vrhovno sodišče naložilo vladi, naj prepove tepež v šolah, ko so na dan prišle obtožbe, da je desetletni fantek naredil samomor po tem, ko ga je pretepel učitelj. V neki drugi šoli so v bolnišnico pripeljali osem otrok, ki naj bi utrpeli poškodbe pri tepežu. Učitelj naj bi jih pretepel, ker so doma pozabili barvice.

Vlada je zdaj izdala odlok, ki prepoveduje "nečloveško in neusmiljeno kaznovanje v izobraževalnih ustanovah". Vsak učitelj, ki tega ne bo upošteval, se bo moral zagovarjati pred disciplinsko komisijo, poroča BBC.

Odzivi med učitelji so različni; eni trdijo, da ne morejo zagotavljati reda, če ne tepejo učencev, drugi odločitev pozdravljajo. "V naši šoli smo tepli učence, seveda ne preveč. Ugotovili smo, da takšno kaznovanje ni imelo pozitivnih rezultatov, zato smo nehali,“ pravi učitelj Rafiqul Islam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.