Svet
16 ogledov

Prepovedujejo centre dobrega počutja

Maldivi Žurnal24 main
Na Maldivih so stotinam prestižnih hotelov zaukazali zaprtje njihovih centrov dobrega počutja, saj jih obtožujejo, da postajajo turistični produkti, kot so spa, masažni saloni in hiše sprostitve, krinka za prostitucijo.

Islamistična stranka na Maldivih je dosegla zaprtje več sto turističnih centrov, namenjenih predvsem sprostitvi, lepoti in zdravju. Turistične ponudnike namreč obtožujejo, da se znotraj hotelskih kompleksov odvija prostitucija.

Kot je poročal portal mreže France 24, je ministrstvo za področje turizma zaradi protestov od centrov, v katere na oddih prihajajo gostje z vsega sveta, zahtevalo, da nemudoma zaprejo vse svoje spa objekte in zdravstvene centre, ki ponujajo tudi lepotne tretmaje ter masaže.

Ukrep je sprožilo konservativno versko gibanje, ki ga zastopa tudi politična stranka. Obe med drugim kritizirata tudi "pohotno glasbo".

Majhna otoška država, sestavljena iz več kot tisoč koralnih atolov, je znana kot priljubljena turistična destinacija številnih evropskih turistov. Industrija turizma je ključnega pomena za preživetje države, destinacija pa je znana predvsem po luksuznih nastanitvah – prenočitve v najdražjih sobah stanejo tudi po 12 tisoč dolarjev na noč. Maldive letno obišče preko 850 tisoč turistov. Država s 330 tisoč prebivalci sredi Indijskega oceana je sicer večinsko muslimanska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.