Svet
11 ogledov

Preprečili masaker na valentinovo

kanada EPA
Kanadska policija je preprečila masaker.

V četrtek je bila policija obveščena o "preteči nevarnosti“. Pri preverjanju informacij je v neki hiši naletela na truplo 19-letnega Kanadčana, ki se je pred tem po spletu dogovarjal za teroristični napad s strelnim orožjem. Več podrobnosti o njegovi smrti policija ni razkrila

Policija je pozneje na letališču aretirala 20-letnega Kanadčana in 23-letnico iz ZDA, pozneje pa še 17-letnika iz predmestja Halifaxa. Vodji akcije naj bi bila Američanka in pokojni 19-letnik, kakšno vlogo bi pri napadu igrala 20-letnik in mladoletni Kanadčan, še ni znano.

Preiskovalci pravijo, da gre pri osumljencih za posameznike, ki so načrtovali "grozovito dejanje“, po katerem bi storili samomor. Šef tamkajšnje policije Brian Brennan je razložil, da je imela skupina dostop do več kosov orožja. V katerem mestu so aretirani načrtovali napad, pa preiskovalci niso izdali, iz policijskih krogov pa so mediji izvedeli, da naj bi do masakra prišlo v trgovskem centru, in sicer na valentinovo. "Verjamemo, da smo aretirali vse vpletene, zato smo prepričani, da je nevarnost odpravljena,“ pravijo kanadske oblasti, ki so jim pri preiskavi pomagali tudi kolegi iz ZDA.

Kakšen motiv je gnal osumljence, še ni znano, policija pa pravi, da izključujejo verski fanatizem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.