Svet
77 ogledov

Preprečili prodajo mesa, zamrznjenega 30 let

ljubljana 08.12.08 meso, otvoritev Mercator Hipermarket Smartinska; foto:Sasa De Saša Despot
Romunska policija je zaplenila meso, ki so ga pred več kot 30-timi leti zamrznili, ta mesec pa naj bi ga pustili v prodajo, piše Daily Mail.

Policisti so med preiskavo zaradi neplačevanja davkov v trgovini v romunskem turističnem središču Costanta našli pet ton globoko zamrznjenega mesa, ki naj bi ga trgovci ta mesec spustili v prodajo.

Laboratorijska preiskava mesa je pokazala, da so meso zamrznili v zgodnjih 80-tih letih prejšnjega stoletja in še, da so meso pred šestimi leti odmrznili in nato spet zamrznili, potem pa prodali današnjemu lastniku trgovine Razvanu Dimoftacheu.Če bi to meso v resnici doseglo potrošnike, bi lahko prišlo do katastrofe, nemara celo do smrtnih primerov,” je pri tem povedala predstavnica lokalnega zdravstvenega zavoda dr. Lolita Popescu.

S podobno afero se je pred leti soočala tudi sosednja Hrvaška, kjer so leta 2010 odkrili, da so tamkajšnje mesnice prodajale tudi do 10 let staro zamrznjeno meso, leto prej pa tudi v Bosni in Hercegovini, kjer so takšno meso uporabljali za čevapčiče in bureke. 

Komentarjev 12
  • Dixon 10:16 29.februar 2016.

    Jaz pa sem večkrat kupil pri Tušu in ima vredu meso. Če imaš pretoplo je pač drug problem. Meso od lidla pa je res najslabše. Če pes noče niti povohat, to pomeni, da je res slabo!

  • JONIJONI 21:01 28.februar 2016.

    Kaj pa je napisal spornega??Jaz sem tudi samo 1x kupil meso v Lidlu. Goveje meso za golaž. Meso je po 2 urah dušenja bilo še vedno trdo, kasneje pa čisto brez vsakega okusa. Sosedov pes ga je samo povohal. ...prikaži več Tudi v Tušu ne kupujem več mesa, en dan v hladilniku in že ima neprijeten vonj. Sem povedal mesarju in je rekel, da imam v hladilniku pretoplo(4°C). In kaj narediš?? Greš drugam. Trenutno kupujem meso v Agrariji ali privat mesarju. Stane malo več, ampak mi ni žal dokler je meso res dobro.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:53 27.februar 2016.

    Zato je pa od mesa najbolj pametno jest ribe.