Svet
6 ogledov

Presaditev zaradi napake

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španec, ki je dobil nov obraz, prosil za zasebnost. Do operacije zaradi prirojene napake trpel od rojstva.

Španec, ki ga mediji predstavljajo pod izmišljenim imenom Rafael, je prosil za zasebnost. Ker pa so v javnosti zaokrožile fotografije njegovega odhoda iz bolnišnice, so danes vendarle znane tudi nekatere podrobnosti njegove bolezni.

Tumor čez dve tretjini obraza
Od rojstva je trpel za prirojeno boleznijo fibromatozo tipa 1, genetsko težavo, zaradi katere se celice ne razvijajo normalno. Na obrazu sta se mu začela razvijati dva benigna tumorja, ki sta prekrila dve tretjini njegovega obraza.

Rafael je drugi Španec, ki so mu skoraj v celoti presadili obraz, z rezultatom pa je več kot zadovoljen, je povedal njegov kirurg Gomez Cia: "Ko se je prvič po operaciji pogledal v ogledalo, se je sam sebi zdel mlajši kot pred operacijo.“

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Tudi zdravnik je novinarje prosil, naj spoštujejo njegovo zasebnost. "Še za nas je težko, ko se pred nami pojavijo številne kamere in fotoaparati, predstavljajte si šele njega,“ je rekel vodja zdravniške ekipe, ki je pacienta opisal kot neverjetno pogumnega.

Veseli se nogometne tekme
Po operaciji, ki je potekala konec januarja, danes Rafael že lahko normalno požira, vrnil se mu je občutek za hladno in vroče, lahko se brije, kar prej ni bilo mogoče. Nekaj težav ima le še z jezikom, zaradi česar ne more povsem jasno govoriti. Te težave naj bi izginile v treh mesecih, ko naj bi bil zmožen popolnega nadzora nad obrazom.

Ob odhodu iz bolnišnice je povedal, da je navijač seviljskega nogometnega kluba in komaj čaka, da si bo lahko kot gledalec ogledal eno izmed njihovih tekem. Pri tem je pozval ljudi: "Prosim, rad bi, da bi mene, mojo družino in prijatelje po teh dogodkih pustili, da živimo v miru!“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.