Svet
41 ogledov

Presenetljivi razplet preiskave mumificiranega trupla

Mumificirano truplo Policija iz Baroba
Nemški morjeplovec, ki so ga na odprtem morju na Filipinih našli mumificiranega, je umrl zaradi srčne kapi, je pokazala obdukcija.

Obdukcija je prav tako pokazala, da 59-letni Manfred Fritz Bajorat ni mrtev že več let, kot so sprva domnevali, pač pa le teden dni. Kot je znano, truplo avanturista so našli poleg radijske naprave za komuniciranje, zato menijo, da je skušal poklicati na pomoč, a pri tem ni bil uspešen.

Njegovo truplo so našli lokalni ribiči, ki so obvestili policijo. Policisti so bili šokirani, ko so videli, v kakšnem stanju je truplo nemškega morjeplovca. Strokovnjaki za zdaj še ne morejo z gotovostjo odgovoriti na vprašanje, zakaj je truplo mumificirano. “Najverjetneje zaradi kombinacije vetrov, visokih temperature in morske soli. To še preiskujemo, že zdaj pa lahko z gotovostjo povemo, da je Nemec umrl pred tednom dni,” je medijem povedal predstavnik lokalne policije.

Manfred Fritz Bajorat je bil ekstremni morjeplovec, ki je zadnjih 20 let prebil na svoji jadrnici na morju. Zadnjih sedem let ga nihče od njegove družine ni niti videl niti slišal. Do leta 2008 je plul s svojo soprogo, s katero sta se takrat ločila, čez dve leti pa je umrla za rakom.

Na jadrnici so policisti našli številne fotografije Nemčeve družine kot tudi številna ljubezenska sporočila, namenjena njegovi pokojni ženi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.