Svet
77 ogledov

Prestal plastično operacijo, spremenil ime ...

V ZDA se levamisol pojavlja kar v 70 odstotkih zaseženih vzorcev kokaina. Žurnal24 main
Brazilska policija je po 30 letih na begu v soboto ujela voditelja ene največjih kokainskih združb Južne Amerike, Luiza Carlosa da Rocho.

Ubežnik je prestal plastično operacijo obraza in si spremenil ime, medtem ko je še naprej vodil svoj mednarodni mamilarski posel.

Da Rocho, ki se je preimenoval v Vitorja Luiza de Moraesa, je policija prijela v zvezni državi Mato Grosso na zahodu Brazilije, v mestu Sorriso, so sporočili v soboto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na ločeni lokaciji so prijeli tudi njegovo domnevno desno roko. Aretaciji so izvedli v okviru obsežne operacije, v kateri je 150 policistov izvedlo 24 racij in zaseglo luksuzne avtomobile, letala, posestva in drugo lastnino v vrednosti okoli 10 milijonov dolarjev.

Ime operacije je bilo Spectrum, kar v portugalščini nakazuje na fantomsko naravo ubežnika, ki je "živel diskretno in v senci" ter se tako policiji izmikal skoraj 30 let, so navedli v izjavi policije.

Ko so policisti prišli do osumljenca, so preučili "fotografske podatke s starimi obraznimi značilnostmi Luiza Carlosa da Roche in trenutno fotografijo Vitorja Luiza de Moraesa ter ugotovili, da gre za isto osebo", še dodajajo.

Kokainska mreža

Ujeti ubežnik je obtožen, da je vodil izjemno široko kokainsko mrežo, ki je vključevala proizvodnjo v džunglah Bolivije, Kolumbije in Peruja ter poznejšo prodajo tako na celini kot v ZDA in v Evropi.

Da Rocha naj bi si nabral 100 milijonov dolarjev osebnega premoženja v obliki vozil, posestev in vlog na bančnih računih v tujini, še navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.