Svet
19523 ogledov

Hudo pretepla ostarelo peško, ker se je premikala prepočasi

Pešec Shutterstock
Pretepeno peško so morali nemudoma operirati.

Zagrebško sodišče je obsodilo 38-letno žensko voznico, ki je pred časom hudo pretepla 78-letno peško. Ta je prečkala cesto pred njenim avtomobilom. Ker je voznica presodila, da peška hodi prepočasi, ji je zavrela kri, lotila se je je s pestmi. Pretepla jo je tako hudo, da je starejša ženska morala nemudoma na operacijo, poroča Index.hr. 

Tožilstvo je na sodišču izpostavilo, da je voznica nedvomno vedela za slabo zdravstveno stanje peške, saj je ta pri hoji uporabljala palico. "Zaustavila je svoj avtomobil, izstopila in namesto da bi peško vprašala, če potrebuje pomoč, jo je najprej verbalno, nato pa še fizično napadla, pri čemer ji je vzela palico za hojo in jo natepla tudi z njo," je na sodišču izpostavilo tožilstvo. 

S palico jo je udarjala po celem telesu, nato pa jo z obema rokama še odrinila. Starejša ženska je izgubila ravnotežje, padla na tla in si pri tem močno poškdodovala kost na nogi. "Le sreči je pripisati, da posledice niso bile še hujše," izpostavlja tožilstvo. 

Sodišče je 38-letnico spoznalo za krivo, izrekli so ji kazen enega leta pogojnega zapora. Tožilstvo je že najavilo, da se bo na kazen pritožilo, zahtevajo efektivni zapor, pri čemer izpostavljajo, da je bila voznica že prej kaznovana za številne prometne prekrške. 

Novice: Nemčija zvišala minimalno urno postavko. Toliko bo znašala. Slovenija Slovenija Raščan mora vrniti 4,58 milijona evrov

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 11
  • MK 18:18 20.maj 2022.

    Zihr volilka Goloba

  • jakec1575 18:01 20.maj 2022.

    Ce spuscas kriminalce nekaznovane, se nasilje v druzbi stopnjuje. Najmanj 1leto zapora + 1000 ur dela na porocju pomoci potrebnih

  • Detel5ica 17:45 20.maj 2022.

    Kaj pogojno. V arest pa naj jo moški zaporniki do onemoglosti pretepajo s svojim organom