Svet
12 ogledov

Pretresene ZDA: dijaki nadlegovali gospo

Nadlegovanje Karen Klein na šolskem avtobusu Prt Scr YouTube
V ZDA je posnetek nadlegovanja spremljevalke v šolskem avtobusu s strani dijakov sprožil burne odzive in razprave o otrocih in disciplini.

"Ničesar nisem mogla storiti. Otroka ne moreš udariti, ker bi potem jaz imela težave, zato sem si mislila, da jih je najbolje pustiti. Poskušala sem jih ignorirati," je povedala 68-letna Karen Klein, spremljevalka v šolskem avtobusu, ki je morala prenašati nadlegovanje najstnikov. Žalili so jo, da je debela, najbolj pa jo je prizadelo, ko so ji rekli, da nima družine, ker so vsi storili samomor. Pred desetimi leti si je namreč njen sin vzel življenje.

Babica je požela veliko pozornosti in simpatij po vseh ZDA, saj se je z nesramneži pogumno soočila, nad najstniki pa se zgražajo po vsej državi in intenzivno razpravljajo o otrocih in disciplini.

Odzvali so se tudi mnogi dijaki, ki obsojajo vedenje vrstnikov do gospe, ki je "kot naše babice".

Preiskujejo tudi druga nadlegovanja

Incident preiskujejo šolske oblasti, ki zagotavljajo pravično kazen za dijake, pregledujejo pa tudi posnetke, objavljene na YouTubu pred tem. Preiskuje tudi policija, ameriški mediji pa poročajo, da ni vložena nobena tožba proti nikomur, ker se je tako odločila žrtev nadlegovanja. "Nasilneži so bili tudi deležni groženj s smrtjo, prav tako so klic v sili 911 nekateri drugi zlorabili in klicali, češ da so mladoletnike, ki so nadlegovali gospo, ugrabili. Tudi to je nadlegovanje, je nezakonito in ni smešno," je opozoril predstavnik policije.

"Zasluži si oddih"

Za Karen je neimenovana oseba vzpostavila spletno stran, prek katere zbira sredstva, da bi si lahko privoščila zaslužen oddih. Prilivi so presegli vsa pričakovanja – namen je bil zbrati pet tisoč dolarjev (skoraj štiri tisoč evrov), zbrali pa so že več kot 330 tisoč dolarjev (slabih 43 tisoč evrov). Poleg denarja pa prihajajo tudi sporočila podpore.

Komentarjev 6
  • laibach123 13:46 24.junij 2012.

    od kdaj je pa 330 tisoč dolarjev slabih 43 tisoč evrov?! kva ste nesposobni!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:43 22.junij 2012.

    Pretresene ZDA,ja kaj pa lahko pričakujejo od čarobne formule-coca cola+hamburger+špeh+debilni možgani=rezultat špehnat ameriški pankrt,ki ma s špehom zalite možgane in rezultat je tak.,kot je v filmčku!!

  • Lavdan 19:44 22.junij 2012.

    Pri vseh bedastih filmih polnih nasilja, ki jih predvajajo na vseh koncih ni prav nič čudno.Prišli smo tako daleč s to vzgojo, da se pred mulci niti braniti ne smeš.