Svet
23127 ogledov

Pretresljiv posnetek: Dijakinji sta se tepli, preostali so navijali

Pretep deklet na hrvaški srednji šoli 24sata
V šoli bodo kot odziv na dogodek organizirali izobraževanje o medvrstniškem nasilju.

Hrvaški mediji so objavili pretresljiv videoposnetek, iz katerega je razvidno, da sta se stepli dijakinji srednje šole, preostali dijaki pa so vse skupaj gledali in navijali. 

Do pretepa je prišlo v bližini zgradbe Prehrambno-tehnične šole na območju Dubrave v Zagrebu, kjer izobražujejo za več različnih srednješolskih programov, od veterine in kmetijstva do prehrambne tehnologije.  

V sporu zaradi fanta

Spletni portal 24sata poroča, da naj bi se dekleti sprli zaradi fanta. 

Ravnateljica Veterinarske šole Andrea Đurđević je za portal potrdila, da je prišlo do pretepa v garažah za šolo. "Takoj ko sem izvedela, kaj se dogaja, sem poklicala policijo," je dejala. "Po prihodu policije so se dijaki razšli."

Policija je uvedla preiskavo, po dveh dneh pa se je pojavil videoposnetek, ki ga je posnela ena od učenk. "Potrebovali smo dva dni, da smo odkrili, kdo sta dekleti na posnetku," je povedala ravnateljica. "Ko smo ugotovili, smo obe poklicali na zagovor." Na pogovor so povabili tudi starše. 

Hrvaški portal 24sata poroča, da sta bili dijakinji dogovorjeni še za en pretep, a ker so pristojni v šoli za to izvedeli, so ga preprečili. "Najpomembnejše je, da smo preprečili nov pretep," je povedal ravnatelj agronomske šole Ivica Marinić. "Po razgovoru so ju starši odpeljali domov."

Ukrepov dekletoma še niso izrekli, so pa o dogodku obvestili vse pristojne organe.

Dekleti: "Naredili sva neumnost"

Dekleti sta se pogovorili s pedagoginjo in po razgovoru dejali, da "sta naredili neumnost". "Prišli sta do mene in rekli, da sta naredili neumnost, h kateri so ju nagovorili drugi učenci," je za medije povedala ravnateljica. "Govorile smo o tem, kako bi se lahko še drugi v šoli poučili o medvrstniškem nasilju in sta sami ponudili, da bosta preostalim dijakom povedali, kaj se je zgodilo in zakaj je bilo to nesmiselno."

Ravnatelji vseh treh šol so povedali, da je bilo to prvič, da so se soočili s takim dogodkom ter da bodo primer izkoristili kot izkušnjo za vse učence ter zase. "Organizirali bomo izobraževanje o medvrstniškem nasilju," so še povedali za medije. "Trenutno se ukvarjamo s tem, kako in kdaj bomo to izvedli. To je resnično grozno in naredili bomo vse, da se kaj podobnega ne bo več ponovilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar ovca
    ovca 08:44 19.februar 2020.

    In upam, da je tip odšel s tretjo :)

  • Avatar ovca
    ovca 08:43 19.februar 2020.

    Pretep dveh kur. Današnja mladina.... Katastrofa....

  • bebo2 19:46 18.februar 2020.

    In kaj je tukaj strašnega? Otroci so se vedno in povsod pretepali. Poklicali so policijo zaradi tega? Pa saj niso normalni.