Svet
13171 ogledov

Oglasil se je pretepeni fant: Malo bolje sem

Nasilje na Hrvaškem Vecernji.hr
Mladi fantje so napadli vrstnika in ga pretepli. Eden od njih je vse skupaj posnel.

V nedeljo zjutraj se je na socialnih omrežjih razširil pretresljiv video posnetek nasilja, ki ga je skupina mladih moških izvajala nad vrstnikom. Hrvaški mediji so poročali, da gre za fanta s posebnimi potrebami, a danes hrvaški Index piše, da te informacije niso potrjene. 

Iz video posnetka je razvidno, da mladeniča pretepajo z rokami, nato pa eden izmed njih fanta brcne tudi z nogo v glavo. Hrvaška policija je po dogodku sporočila, da so v zvezi z dogodkom prijeli dve osebi ter da je preiskava v teku. 

V nadaljevanju so se v hrvaški javnosti pojavile govorice, da je bil po dogodku pretepen tudi eden od napadalcev, ki se zdravi v splitski bolnišnici, a je policija to informacijo zanikala. "Napadalci so v prostorih policije, na KBC Split nihče ni zaprosil za pomoč," so s policije odgovorili na vprašanje novinarjev. Dodali so, da se preiskava nadaljuje, ko bo zaključena bodo izsledke predstavili javnosti. 

Nasilje na Hrvaškem | Avtor: Vecernji.hr Vecernji.hr

Dogodek se je sicer zgodil že pred dnevi, a je ga je policija dobila šele v nedeljo, ko je stopila v akcijo. Pri Slobodni Dalmaciji so se pogovarjali tudi z napadenim mladeničem, ki je povedal, da je bil na policiji ter se počuti "malo bolje".

Nasilje na Hrvaškem Nasilje Svet Šokanten video: Pretepata vrstnika in zahtevata denar

Povedal je, kako je prišlo do napada. "Šel sem z njimi na Vnebovzetje v Sinju, a nisem imel denarja. Dejali so mi, da nič za to, da me bodo častili," je dejal. "Častili so me in to je to. Pred nekaj dnevi so se prvič spomnili, da jim dolgujem dva tisoč kun in potem se je zgodilo to, kar se je zgodilo."

Njegov oče je povedal, da je njegov sin prestrašen in vznemirjen. "Ni nor, kot nekateri pravijo, je samo nekoliko drugačen," je povedal za Slobodno Dalmacijo. Župan Kaštela Denis Ivanović pa je povedal: "Zgodil se je pretep fanta s strani vrstnikov, ki so se odločili, da se spravijo na šibkejšega od njih. Takšno obnašanje je treba obsoditi." Zahvalil se je policiji za hitro posredovanje in izrazil upanje, da se kaj podobnega ne bo več ponovilo. 

Mediji tudi poročajo, da žrtev in eden od napadalcev obiskujeta isto šolo. Ravnateljica gimnazije je povedala, da za nasilje ve že nekaj dni ter da je bila v stiku s policijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 18:04 01.september 2020.

    predvsem bi bilo potrebno nasilneze kastrirat, ker njihovi geni niso primerni za reprodukcijo.

  • jakec1575 20:08 31.avgust 2020.

    vcasih se je take nasilneze prefukal na mrtvo ime v temnem kotu. nikol vec nisi nic od njih slisal. kar mam ni naredila, vcasih naredijo batine. eni razumejo samo skozi lastno bolecino.