Svet
15 ogledov

Pretresljivi dokument Fritzlove zlobe

Grozodejstva, ki jih je 24 let počel Fritzl s svojo družino, so na dan prišla še Žurnal24 main
Elisabeth Fritzl je vseh 8642 dni svojega ujetništva sproti opisovala v dnevniku. Izpovedi iz njega so pretresljive.

Avstrijski mediji so objavili izseke iz dnevnika Elisabeth Fritzl, ki jo je oče Josef skupaj z njunimi sedmimi otroki v kleti družinske hiše v Amstettnu zadrževal 24 let. Elisabeth je o peklu, ki ga je preživljala z otroki, pisala na koščke papirja, ki jih je skrivala v svojem zaporu. Zabeležila je datum in čas vsakega udarca, grožnje ali tepeža. V ganljivem sporočilu je tako opisala, kako je v rokah držala svojega sedmega otroka, ki je umrl zaradi težav z dihanjem. Fritzl ga je kasneje zažgal in pepel raztresel po dvorišču.

"Zdaj je vsaj v lepšem svetu," je zapisala Elisabeth, ki v obraz vedno bolj modremu otroku takrat ni mogla pomagati.

Otroci in Elisabeth so se ves čas ujetništva spopadali z različnimi težavami. Velikokrat jih je pestila lakota, poleti pa neznosna vročina v majhnem prostoru. Zapisala je, kako so otroci odraščali in spoznavali mali svet okoli sebe, kako je z golimi rokami lovila podgane in kako se je bojevala proti nasilnemu očetu, ki jo je stalno posiljeval in ji grozil.

Zaradi naključja ostal pri očetu
V dnevniku je opisana tudi ločitev od treh otrok, ki jih je Fritzl vzel k sebi in jih nato vzgajal skupaj s svojo ženo. Enega izmed otrok je Fritzl vzel v zgornje stanovanje po tem, ko je ta nekoč neutolažljivo jokal. Še preden ga je potolažil, pa se je domov vrnila žena Rosemarie, zato se je Joseph zlagal in ji dejal, da je Elisabeth otroka pustila pred vrati hiše ter se vrnila h kultu, pri katerem naj bi živela. Fotografije treh otrok, ki so živeli pri njem in ženi, je Fritzl kazal tudi Elisabeth in trem preostalim otrokom.

Predstavnik tožilstva je potrdil, da bo prav dnevnik eden od osrednjih dokazov v procesu proti "pošasti iz Amstettna", ki se bo začel prihodnji teden. 74-letni Fritzl je obtožen umora, zasužnjevanja, posilstva in incesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.