Svet
15285 ogledov

Pretresljivo: Dve starejši pacientki sta se stiskali na eni postelji

Tomislav Dujmenović, direktor bolnišnice v Sisku, kjer je bila fotografija posneta, pravi, da so morali eno od pacientk iz sobe za nujno pomoč hitro nekam premestiti, ker so k njim prišli trije pacienti, ki so bili v nezavesti, in so jih morali priklopiti na ventilator. Drugega prostora od postelje, kjer je že ležala pacientka, v tistem trenutku niso našli.

Zaradi fotografije dveh starejših žensk, ki se stiskata na eni bolniški postelji v bolnišnice v Sisku, je Hrvaška na nogah. Fotografija je bila posneta minuli petek na oddelku nujne medicinske pomoči. Direktor bolnišnice je za hrvaški portal 24sata potrdil, da je fotografija avtentična: "Tega dne smo imeli v obdobju dveh neverjetno gnečo, in v tistem trenutku nam ni ostalo drugega, kot da enega pacienta prestavimo na drugo na ležišče."

V samo eni uri so k nam pripeljali tri hudo bolne paciente, ki smo jih morali oživljati, potrebovali so tudi ventilator, je še povedal direktor bolnišnice in dodal: "Vse postelje na oddelku so bile zasedene, zato smo morali eno pacientko, ki ventilatorja ni potrebovala, prestaviti. Odločitev smo morali sprejeti hitro in v tistem trenutku drugega prostora v bližini ni bilo."

"Druga možnost je v tistem trenutku bila, da jo posedemo na stol, ali poležemo na tla. Prostih postelj ni bilo. Ženski se ni zgodilo nič hudega, zdravili smo jo. Če bi jo posedli na stol, bi morda padla. Toda nekdo se je pač našel, to fotografiral in objavil," je sklenil Dujmenović.

Komentarjev 7
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 07:56 20.april 2023.

    Večkrat sem vas že prosil ali lahko pišete manj o Hrvaški in še o kakšni drugi sosedi. Več kakor očitno je, da vas dobro podmazujejo ali pa imate res nesposobne poročevalce, dobesedno.

  • albert6 07:25 20.april 2023.

    Pri nas pa enoposteljne sobe TV trije meniji pa kar jamramo

  • Avatar pantani
    pantani 06:40 20.april 2023.

    SRAMOTA!!!