Svet
7 ogledov

Pretvarjala se je, da je mrtva

truplo Worcester VB Anglija
1/4
Žurnal24 main
Prebivalci britanskega Worcesterja so bili šokirani, ker so mislili, da je Google Street View v kamero ujel truplo mrtve deklice, ki je ležala na pločniku.

K sreči so se motili, saj se je deklica le pretvarjala, da je mrtva. "Med igro s prijateljico sem padla, pomislila sem, da bi bilo smešno, če bi se pretvarjala, da sem mrtva," je desetletna Azura povedala za britanski časnik Daily Mail. "Slišala sem, da je mimo zapeljal avto, nisem pa imela pojma o tem, da so me fotografirali." Njena mati, Saira Beebeejaun, je presenečena, da so fotografije, ki so pristale na Googlovi storitvi uličnega pogleda, bolj poznani kot Google Street View, dvignile toliko prahu. "Želela bi si, da bi bila tako tiho tudi drugače," se je pošalila.

Googlov ulični pogled
Fotografije so lansko poletje posneli posebni Googlovi avtomobili, ki imajo na strehah montirane panoramske kamere, na spletu pa so jih objavili marca letos. Storitev uličnega pogleda omogoča, da uporabnik Googlovih zemljevidov izbrano lokacijo vidi s svojega zornega kota in opravlja virtualne izlete tako, kot da bi dejansko stal na ulici in se obračal okoli sebe. Zaradi pritožb Britancev, da je preveč posegel v zasebnost, je sicer moral Google lani s spleta odstraniti več sto fotografij. V eni od britanskih vasi, Broughton v Buckinghamshireju, so vaščani ustvarili celo človeški ščit, s katerim so preprečili Googlovim razglednim avtomobilom dostop na ulico. Bali so se predvsem, da bi fotografije uporabili nepridipravi pri načrtovanju roparskih pohodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.