Svet
62 ogledov

Prevajalka FBI poročena s teroristom

Prevajalka FBI in terorist Youtube
CNN je objavil zgodbo o prevajalki FBI, ki je pobegnila v Sirijo in se tam poročila z islamskim skrajnežem.

Danielle Greene se je rodila na Češkoslovaškem, določeno obdobje svojega odraščanja je preživela v Nemčiji. Zelo mlada se je poročila z ameriškim vojakom, se preselila v Združene države Amerike, kjer je tudi dokončala študij.

Bila je med boljšimi študenti univerze Clemson, kjer je opravila magisterij, in se nato kot prevajalka zaposlila v eni izmed ameriških vladnih agencij. Leta 2011 je kot prevajalka iz nemščine začela delati za FBI.

Reper - terorist

Dennis Cuspert je bil nemški reper, ki je po hudi prometni nesreči sprejel islamsko vero, se priključil Islamski državi in ji pomagal novačiti nemške vojake. Kot reper je bil poznan pod imenom Deso Dogg.

V svojih pesmih je poveličeval Osamo Bin Ladna in grozil takratnemu ameriškemu predsedniku Barracku Obami, zaradi česar so ga imele ameriške obveščevalne službe pod drobnogledom.

Na njegovem primeru je leta 2014 začela delati tudi Danielle Greene; pod pretvezo, da bo obiskala svoje starše v Nemčiji je pobegnila od svojega moža, odpotovala v Sirijo in se tam zapletla s teroristom.

Po dveh mesecih je obžalovala svoje dejanje, pobegnila v ZDA, kjer so jo prijeli in jo obsodili na 2-letno zaporno kazen. Sojenje je potekalo v tajnosti; prevajalka je z oblastni sodelovala, zaradi česar je tudi dobila relativno milo kazen za ogrožanje nacionalne varnosti, kot jo je bremenila obtožnica. Povedala je, da je bila šibka in da ji je za svoja dejanja žal. Danes dela kot hostesa v hotelu.

Nemški mediji, ki so objavili njeno zgodbo, so navajali, da je bil njen zaplet s teroristom del načrta FBI, kar agencija ni komentirala. Reper - terorist naj bi bil po objavi Pentagona ubit oktobra leta 2015, kar so kasneje demantirali.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • maresem 17:07 06.maj 2017.

    Zakaj je pa kuzla na sliki zakrita??