Svet
6 ogledov

Prevara norveškega premierja

Norveški premier taksist Printscreen Youtube
Razkrito: nekaterim potnikom, ki jih je včeraj po Oslu v okviru svoje predvolilne kampanje okoli prevažal norveški premier Jens Stoltenberg, so za sodelovanje plačali.

Po spletu je v nedeljo zaokrožil posnetek, ki prikazuje premierja, kako oblečen v opravo taksistov v Oslu prevaža potnike. Kot na začetku pojasni Stoltenberg, je želel na ta način bolj razumeti skrbi ljudi.

Niso vedeli, kod jih bo peljal

Tabloid Verdens Gang je nato v ponedeljek razkril, da so pet od 14 potnikov, posnetih s skritimi kamerami, pravzaprav izbrali na predhodnem izboru.

"Gre za pet običajnih ljudi, ki smo jih vprašali, ali bi želeli sodelovati v posnetku za laburistično stranko, in niso vedeli ničesar drugega razen tega, da jih bo pobral taksi," je pojasnila tiskovna predstavnica stranke Pia Gulbrandsen. Kot je dodala, je bil njihov odziv, ko so ugotovili, da jih vozi premier, pristen.

Vsak od peterice je za sodelovanje prejel 500 kron (65 evrov) "kot zahvalo", so še sporočili iz stranke. Nobenemu od potnikov pa za vožnjo ni bilo treba plačati, saj Stoltenberg nima dovoljenja za vožnjo taksija.

Da bi zagotovili raznolikost

Podjetje za odnose za javnostmi, ki stoji za posnetkom, je pojasnilo, da je bil predhoden izbor sodelujočih nujen, da bi zagotovili njihovo raznolikost in tudi dostopnost ob pravem času.
Videoposnetek je bil objavljen mesec pred parlamentarnimi volitvami, na katerih vladajoči koaliciji ne kaže najbolje. Odzivi na posnetek so bili na splošno dobri, vendarle pa ne gre pričakovati, da bo bistveno vplival na dvig podpore laburistom.

Komentarjev 1
  • dd 11:32 13.avgust 2013.

    ha, ha, ha. Ta je pa dobra. Ali in koliko plača Pahorček za vse svoje vragolije???