Svet
40298 ogledov

Preživel covid-19, ko mu je bolnišnica poslala račun, ga je skoraj kap

Ventilator Epa
Račun z obrazložitvijo stroškov je dolg 181 strani.

Michael Flor, ki velja za najdlje hospitaliziranega pacienta covid-19 v ZDA, je iz bolnišnice prišel z računom za 1,1 milijona ameriških dolarjev ter pojasnilom stroškov zdravljenja na 181 straneh.

70-letni Flor je bil že tako blizu smrti, da so se njegova žena in otroci po telefonu že poslavljali od njega, a je vendarle okreval. A, kot se je pošalil, mu je srce skoraj zastalo, ko je dobil račun za svoje bivanje v bolnišnici. 

The Seattle Times poroča, da je na računu za zdravljenje naveden znesek 1.122.501,04 dolarja. Ker je Flor zavarovan, mu k sreči zneska za zdravljenje covid-19 ne bo treba plačati. 

A kljub temu sta on in njegova družina začudena nad ogromnimi stroški. Samo bivanje na oddelku za intenzivno nego je stalo 9.732 dolarjev na dan. Zaradi nalezljivosti virusa je bil prostor zaprt in lahko je vanj vstopilo le medicinsko osebje v zaščitni opremi. 42 dni bivanja v tej izolacijski komori je stalo 408,912 dolarja. 

Za mehansko ventilacijo 82.215 dolarjev

Za mehansko ventilacijo je bolnišnica zaračunala 2835 dolarjev na dan, skupno 82.215 dolarjev. Približno eno četrtino računa predstavljajo stroški zdravil, ki jih je prejel v tem času. Za dva dni zdravljenja, ko je bilo najhuje, saj so mu odpovedali srce, ledvica in pljuča, in je bil najbližje smrti, je bil račun skoraj 100.000 dolarjev. "Takrat so uporabili vse, kar bi si lahko zamislil," je Flor povedal za The Seattle Times. 

Flor se sicer glede na vse, kar je moral prestati, sprašuje, zakaj je preživel prav on. "Počutim se krivega zaradi preživetja," pravi Flor. "Sprašujem se, zakaj jaz." Velikanski stroški zdravljenja k tej krivdi preživelega dodajajo svoj del. 

Zavarovanje, ki ga ima Flor, omogoča, da mu večino stroškov ne bo treba plačati. Račun, ki bi ga moral osebno poravnati, bi lahko znašal 6000 dolarjev, a mu verjetno tudi tega ne bo treba, saj so ZDA za zdravljenje covid-19 bolnišnicam namenile več kot 100 milijard pomoči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • SonnyBlack 11:19 20.junij 2020.

    to je samo ena...izmed tisocih podlih "goljufij"...iz strani zavarovalnic...in raznih kao ustanov...ki si izstavljanje racunov z tako visokimi zneski lahko privoscijo...ker so pac pri koritu... res me zanima,koliko id tega denarja so dobili doticni zdravniki in osebje,ki so za tega ...prikaži več cloveka poskrbeli...

  • Avatar Meddilera
    Meddilera 00:42 20.junij 2020.

    Vroče punce vas čakajo na - H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar right
    right 10:21 19.junij 2020.

    lupiti kjer se da