Svet
9 ogledov

Strmoglavilo letalo s hokejsko ekipo

Hokejska ekipa
1/7
EPA
Po navedbah ruskih varnostnih sil sta strmoglavljenje potniškega letala preživeli dve osebi. Med umrlimi večina članov hokejskega moštva Lokomotiv.

Na krovu letala naj bi bilo vsega skupaj 45 oseb, življenje je izgubilo 36 potnikov in sedem članov posadke. Po poročanju Reutersa sta preživela dva.

Člani ruske državne agencije za letalstvo Rosavjacja so sporočili, da je letalo tipa jak-42 strmoglavilo kmalu po vzletu, potem ko se je nagnilo v levo, in na tla zgrmelo približno 500 metrov od letališča. Očividec je za agencijo Interfax dejal, da je letalu zmanjkalo vzletne steze, pri dviganju od tal je s kolesi zadelo varovalno ograjo, nato pa oplazilo še anteno. Kmalu zatem je zagorelo, z njega pa so pričeli odpadati deli, poroča STA. Del letala naj bi padel v reko Volgo.

Na mesto nesreče se je že odpravil ruski prometni minister. Prizorišče tragedije bo po navedbah Kremlja v četrtek obiskal tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

Umrla naj bi celotna ekipa

Med umrlimi naj bi bila celotna hokejska ekipa Lokomotiv, poroča spletni portal life.ru, med njimi tudi znani hokejski igralec Pavol Demitra.

Po poročanju Reutersa naj bi bili med žrtvami tudi drugi znani obrazi NHL, kot so Stefan Liv, Karel Rachunek, Jan Marek in Josef Vašíček.

Šli so na uvodno tekmo

Ekipa jaroslaveljskega hokejskega kluba Lokomotiv je bila ruski prvak v letih 1997, 2001 in 2003. Namenjeni so bili v Minsk, kjer bi jutri morali odigrati uvodno tekmo sezone proti hokejskemu klubu Minsk Dinamo. Ekipo sestavljajo igralci različnih narodnosti, med njimi so Čehi, Slovaki in Švedi.



Komentarjev 5