Svet
11 ogledov

Preživel skok v Niagarske slapove

niagara reševalci samomor
1/4
Reuters
Samomorilec, ki je želel končati svoje življenje s skokom v več kot 55 metrov globok slap, je eden od le treh, ki so preživeli nezavarovan padec v Niagarske slapove.

Moški, star okrog 40 let, naj bi preplezal zaščitno ograjo in skočil v slap. Utrpel je hude poškodbe, a mu je kljub temu uspelo priplavati do brega, poročajo tuji mediji. "Verjetno se je ujel v vodni vrtinec, ki ga je porinil na površje, iz vode pa mu je uspelo priti brez pomoči. Imel je neverjetno srečo. Če bi ga zajel glavni tok, bi bilo po njem," je pojasnil Dan Orescanin, predstavnik ontarijskih gasilcev, ki so ponesrečencu priskočili na pomoč. Samomorilčev skok so namreč videli izletniki in poklicali policijo.

Ko so reševalci prispeli do njega, je bil pri zavesti. Najverjetneje je utrpel poškodbe prsnega koša, več zlomljenih reber, sesedla so se mu tudi pljuča. Moški je v kritičnem stanju, vendar je izven življenjske nevarnosti, so sporočili iz bolnišnice.

Pred njim je skok v omenjene slapove 11. marca 2009 preživel 30-letni Kanadčan. Dobil je pretres možganov in bil močno podhlajen, prvi preživeli pa je Američan Kirk Jones, ki jo je po skoku 20. oktobra 2003 odnesel le z nekaj modricami, praskami in potolčenimi rebri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.