Svet
11 ogledov

Preživel streljanje skrajnežev

Iraški vojaki v Tikritu EPA
Iraški vojak je preživel masovno streljanje pripadnikov skrajne Islamske države. Med trupli se je pretvarjal, da je mrtev.

Pripadniki Islamske države so junija zavzeli iraško mesto Tikrit; med tisočimi zajetimi, ki so se pripravljali na beg iz vojne baze, je bil tudi 23-letni iraški vojak Ali. Skrajneži so ga med poskusom bega zajeli. Trdi, da so ga zadrževali v ladijskem kontejnerju, iz katerega so ga skupaj s še desetimi moškimi odpeljali na plano.

Skrajneži naj bi enega po enega ustrelili. Ali ni umrl, kljub temu pa se je med trupli pretvarjal, da je mrtev in tako nepremičeno ležal nekaj ur. V mraku je zbežal, se skrival, nato pa uspel navezati stike z nevladno organizacijo Human Rights Watch.

Ta organizacija trdi, da je v zavzetju Tikrita umrlo med 560 in 770 vojakov. Natančne številke ne ve nihče. Svojci pogrešanih vojakov so včeraj zavzeli parlament v Bagdadu in tam protestirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.