Svet
158 ogledov

Preživel tridensko pešačenje po puščavi

Puščava v ameriški zvezni državi Arizona. Shutterstock
Američan William Martin LaFever je najmanj tri tedne blodil po puščavi na jugu ameriške zvezne države Utah in preživel skoraj brez hrane in vode.

Predstavniki policije v Utahu so 28-letnega avtista v puščavi našli v četrtek. LaFever je povedal, da je med tem, ko je hotel peš priti iz mesta Boulder v državi Utah v mesto Page v državi Arizona, jedel žabe in korenine, pil pa rečno vodo. Sam ocenjuje, da je prehodil 64 kilometrov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Pešpot med Boulderjem in mestom Page. | Avtor: Google Maps Google Maps
Družina 28-letnika je moškega razglasila za pogrešanega v ponedeljek. Zadnjič so ga namreč slišali 6. ali 7. junija, ko jim je prek telefona sporočil, da štopa v Boulderju in da je ostal brez denarja.

Oče mu je nato svetoval, naj se pripelje do mesta Page, kjer bo lahko na banki dvignil denar, ki mu ga bo nakazala družina.

A 28-letnik se je očitno odločil, da se bo na pot, ki jo lahko po podatkih Google Maps prehodite v 41 urah (198 kilometrov) ali z avtomobilom prevozite v malo več kot štirih urah (359 kilometrov), odpravil kar peš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.