Svet
19 ogledov

Preživel z eksplozivom v glavi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Radiolog Anthony Terreri je obnemel, ko je ugotovil, da ima afganistanski vojak v glavi zapičen del eksplozivnega sredstva, ki bi lahko vsak čas eksplodiral.

Ko so reševalci v bolnišnico pripeljali mladega afganistanskega vojaka, zdravniki niso niti pomislili, da je pred njimi zelo tvegana naloga. Najprej so pomislili, da je vojaka med vajo v glavo zadel del eksploziva in da je kovinski delec treba odstraniti iz njegove glave. Ko so pri vojaku ustavili krvavitev, so ga odpeljali na slikanje celotnega telesa, saj so želeli ugotoviti, ali je kakšen kos kovine po krvi potoval v druge dele telesa.

Slikanje je razkrilo, da ima vojak v glavi zapičen 15 milimetrov dolg del eksploziva, ki bi lahko vsak čas eksplodiral. Na pomoč so poklicali ekipo za onesposabljanje eksplozivnih sredstev in evakuirali vse bolnike ter osebje, ki ga pri operaciji niso potrebovali. Kirurge v operacijski sobi so oblekli v neprebojne obleke, v rokah pa so imeli več kot le eno človeško življenje.

Izkušeni kirurgi so eksploziven del iz vojakove glave odstranili, nevaren del pa onesposobili. Vojakovo zdravstveno stanje se kljub možganskim poškodbam iz dneva v dan izboljšuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.