Svet
17 ogledov

Preživeli 50 dni sredi oceana

Žurnal24 main
Po 50 dneh bivanja v čolnu sredi oceana so danes ribiči rešili tri najstnike. Fantje so v tem času pojedli le surovega galeba in nekaj kokosov.

V začetku oktobra so se fantje, stari 14 in 15 let, odpravili na izlet z majhnim aluminijastim čolnom. Ko se niso vrnili, so jih poskušali najti tako vojaki kot reševalci, a pri iskanju niso bili uspešni.

Omenili so še, da so v zadnjih dveh dneh začeli piti slano vodo.
Tai Fredricsen

Psihično izredno močni
Danes pa so na njih v bližini Fidžija (1400 kilometrov stran od domačega otoka Tokelau) naleteli ribiči. "Prišli smo do njih, vprašali, ali potrebujejo kakšno pomoč, in ekstatično so odgovorili 'da'," je za BBC dejal kapitan ladje Tai Fredricsen in dodal, da so v relativno dobrem stanju glede na to, da so v čolnu preživeli skoraj dva meseca. "Imajo izredno močnega duha. Fizično so seveda v razsulu, psihično pa so zelo močni."

Fantje so opečeni od sonca, dehidrirani in izčrpani. Takoj so jih odpeljali v bolnišnico. Povedali so, da so v tem času pojedli le surovega galeba, ki jim ga je uspelo ujeti, in nekaj kokosov, ki so jih imeli za na pot. Slednjih je zmanjkalo že po dveh dneh.

Levo spodaj na zemljevidu je Fidži, v bližini katerega so danes našli najstnike; rdeč znak pa prikazuje lokacijo otoka, s katerega fantje prihajajo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.