Svet
19 ogledov

Preživeli potniki opisujejo nesrečo

nesreča letalo strmoglavljenje Kolumbija San Andres
1/7
Žurnal24 main
Potniki, ki so preživeli nesrečo letala, ki je razpadlo ob pristanku, niso slišali eksplozije, nenadoma pa so se s sedeži vred znašli na betonski stezi. Pretresljive izpovedi preživelih.

Letalo boeing 737 je bilo v ponedeljek le nekaj sekund pred pristankom na kolumbijskem otoku San Andres, pilot je sporočil potnikom, naj se pripnejo, nič ni kazalo na kakršnokoli napako. Potniki so skozi okna opazovali dež in strele, ko je letalo treščilo na letališko stezo. Začelo je razpadati na dele. Sedeži so se rahljali in prevračali. V nesreči je umrl en človek, več kot 120 potnikov je ranjenih. Preživeli opisujejo grozote, ki so se zgodile v nekaj sekundah.

"Vse je potekalo normalno. Nato sem nekaj začutil in sledilo je zrušenje,"
je povedal Heriberto Rua.

Drug potnik, Juan Carlos Hurtado, je povedal, da je vse potekalo normalno do trenutka, ko je letalo pristalo. "Ko so se kolesa dotaknila tal, je vse začelo razpadati. Sedeži so se trgali, videli smo cesto, vnelo se je. Veliko potnikov je kričalo, bili so ranjeni."

Joséja Ricarda Ramireza je vrglo iz prelomljenega letala. "Če povem po resnici, ne vem, ali je letalo sploh drselo po progi. Ko smo pristali, smo se znašli na pločniku, s sedeži in vsem drugim vred," je povedal.

nesre%C4%8Da letalo strmoglavljenje Kolumbija San Andres | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Ko je opazil, da je njegova žena vsa krvava, jo je takoj zgrabil in jo komaj rešil pred plameni, ki so bruhali iz letala. Žena je imela zlomljeno koleno. Za njim in njegovo soprogo je potovala družina – starša s tremi otroki. Sedež je padel na moškega, Ramirez mu je pomagal.

Na letalu sta bila tudi zakonca Carolina in David Bellino iz Atlante, ki sta si v nesreči huje poškodovala hrbet. Soproga, ki je osem mesecev noseča, se ne more premikati. "To je nočna mora, a sem hvaležna, da sem živa. Za naju je to nov začetek. Ko se zavedaš, da je lahko vsega konec v dvajsetih sekundah," je povedala.

"Nisem čutil nobene eksplozije. To je Božji čudež. Hvala Bogu, da smo živi," je še povedal Ramirez.

Hurtado je še dodal, da se niso zavedali, da je v letalo udarila strela, kot so poročale lokalne oblasti. "To pač rečejo. Drugi pravijo, da pristajalne naprave niso delovale. A ne vem, kaj se je zgodilo. Vem le, da je bilo grozno."

Kolumbijske oblasti so sporočile, da preiskava o tem, ali je v letalo treščila strela, še poteka. Eden od pilotov je po nesreči opisoval grozeče sekunde. "Ko smo dosegli stezo, smo se ujeli v veliko pogrezanje. Vrglo nas je ven. Narava je zelo močna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.