Svet
11 ogledov

Pri 114 letih umrl najstarejši moški

Žurnal24 main
Dolgo življenje je Walter Breuning pripisoval temu, da je pojedel le dva obroka na dan. Veliko je delal in bil v vsakem trenutku pripravljen na spremembe.

Najstarejši moški na svetu je umrl v četrtek ponoči in to pri zavidljivih 114 letih, poroča spletna stran Sky News. Breuning je zadnjih 30 let živel v domu za starostnike Rainbow. Zanimiv je podatek, da je bil pred smrtjo le 27 dni mlajši od najstarejše ženske, Američanke Besse Cooper.

V enem izmed mnogih intervjujev je rekorder dolgo življenjsko dobo pripisal dejstvu, da je na dan zaužil le dva obroka. "Veliko sem delal, poleg tega pa sem bil v vsakem trenutku pripravljen na spremembe, tako da nisem živel stresno. S pojmom smrt sem se sprijaznil že dolgo nazaj," je dejal pred slabim letom. "Vsi bomo nekoč umrli. Nekateri se smrti bojijo. No, naj vsem povem, da smo rojeni zato, da bomo umrli," je še dodal.

Delal do 99 leta starosti
Walter Breuning se je rodil 21. septembra 1896 v mestu Melroseu v Minnesoti. Pri 22 letih se je preselil v Great Falls, kjer je naslednjih 50 let delal pri tamkajšnjih železnicah. Po upokojitvi leta 1953 je vse do 99 leta starosti nadaljeval z delom direktorja družbe.

V Guinnessovo knjigo rekordov je bil uradno kot najstarejši moški vpisan letos. Prestižni naziv je prevzel od Britanca Henryja Allinghama, ki je pri 113 letih umrl leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.