Svet
7790 ogledov

Pri 195 km/h do smrti povozil dve ženski in dobil le 4 leta in pol zapora

24sata
V za zdaj še nepravnomočni sodbi je sodišče obsodilo Marina Kameničkega na štiri leta in pol zaporne kazni. Ko mu zaporna kazen poteče mu bodo še za pet let odvzeli vozniško dovoljenje.

Kamenički je 23. avgusta 2018, malo po 21:00 z Mercedesom C63 AMG pridirjal po eni od zagrebških ulic, na kateri je omejitev 50 km/h.

Zaradi prevelike hitrosti je izgubil nadzor nad vozilo, zadel ob robnik, zaradi česar se je vozilo zavrtelo in odletelo na nasprotni vozni pas ter trčil v Opela Astro, ki je pripeljala nasproti. Voznik je bil v nesreči huje poškodovan, sopotnica pa je umrla. Tudi Kamenički je imel v mercedesu sopotnico, ki je po trku padla iz avta in umrla.

Mercedes je po trku zagorel. Čeprav Kamenički v času nesreče še ni bil polnoleten, na sojenju zanj ni veljal zakon o sodiščih za mladoletnike. Sodišče je pri izreku sodbe upoštevalo številne olajševalne okoliščine in na koncu ugotovilo, da mora biti sodba sporočilo in ne maščevanje.

Sodišče je denimo upoštevalo njegovo obžalovanje, priznanje in dejstvo, da je družine žrtev prosil za odpuščanje.

Obramba Marina Kameničkega je zahtevala izključitev javnosti s sojenja. Pojasnili so, da gre za mladoletno osebo, poleg tega ima tudi sam otroka in majhnega otroka.

Obramba Kameničkega je v obrazložitvi tudi navedla, da je bil po nesreči izpostavljen agresivnemu medijskemu poročanju, zato so to navedli tudi kot razlog za izključitev javnosti.

Sodnica je zahtevi obrambe ugodila in javnost izključila iz sojenja, izjavila je, da gre za mladoletno osebo, med sojenjem pa so bile predstavljene okoliščine iz njegovega zasebnega življenja.

Komentarjev 5
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 23:06 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • Avatar pantani
    pantani 07:50 19.november 2020.

    A vi kdaj preberete kar napišete. Kako jih je lahko povozil, če sta bili obe pokojni osebi v avtu? Sicer pa je za takega 20 let premalo in pa še, od kje mu denar za tako dober avto pri teh letih!!!

  • munja 15:58 17.november 2020.

    Ali lahko na Hrvaškem vozijo mladoletni??