Svet
20 ogledov

Pri 45 letih ne zna brati

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
45-letni milijonar Andreas Panayiotou ne zna brati. Šolo je zaradi disleksije zapustil pri 14 letih. Kljub temu je v življenju uspel. Njegov imperij je vreden 400 milijonov funtov.

Čeprav Andreas Panayiotou ne zna brati, je njegovo premoženje vredno vrtoglavih 400 milijonov funtov. Vse, kar se spomni iz šole, je strah in čakanje, da ga bo učitelj poklical in mu ukazal, naj bere, piše Daily Mail.

"Še predobro se spomnim tistih dni. Učitelj je hodil po učilnici in klical enega za drugim. Ves čas sem ponavljal in prosil, naj me ne pokliče. Pokliče enega, pa drugega, začnem se znojiti in postanem nervozen. Pokliče tretjega učenca in se obrne proti meni. V tistem trenutku sem spoznal, da imam težavo," je povedal grški milijonar, ki je šolo zaradi disleksije zapustil že pri rosnih štirinajstih letih.

Uspelo mi je storiti več, kot sem si mislil. Ne želim, da bi kdorkoli preživel kaj podobnega.
Andreas Panayiotou

Najprej pomagal očetu
Svoj poslovni imperij je začel graditi že kot mladenič. Najprej je pomagal očetu. Ko je prihranil dovolj denarja, je kupil zemljišče in na njem zgradil stanovanjski objekt. Njegov posel je začel cveteti, leta 2007 je tako prodal že več tisoč stanovanj in se posvetil hotelski verigi, piše Daily Mail.

Prepričan je, da je do bogastva prišel ravno zaradi disleksije

"Želel sem si postati nekdo, kar mi je s strogo disciplino tudi uspelo. Ponosen sem na to, kar sem dosegel. Ves moj uspeh izhaja iz osramočenosti in nezadovoljstva, ki sem ga bil deležen, ker nisem znal brati. Zato sem si natreniral možgane, imam fenomenalen fotografski spomin. In prav dober spomin je ključ do mnogih uspehov, pomaga tudi pri reševanju težav," pravi Andreas, ki se je v medijih pojavil v sklopu kampanje za večjo pismenost. Meni, da je danes težje biti nepismen kot včasih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.