Svet
21 ogledov

Pri 70-ih preplaval Rokavski preliv

Rokavski preliv Žurnal24 main
Britanec Roger Allsopp je pri 70 letih preplaval Rokavski preliv med Veliko Britanijo in Francijo. S tem je postal najstarejši človek, ki mu je to uspelo.

Roger Allsopp se je s tem podvigom vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejši človek, ki mu je uspelo kaj takega. Za 34 kilometrov dolgo pot je potreboval 17 ur in 51 minut. Potolkel je rekord svojega predhodnika Georgea Brunstada, sicer strica ameriškega igralca Matta Damona. Brunstad je bil star 70 let in štiri dni, Allsopp pa je 70 let praznoval aprila.

V hladne vode na plaži Shakespeare v Dovru v jugovzhodni Angliji se je spustil v torek in se usmeril proti Cap Griz-Nezu na severovzhodu Francije. Na poti so mu nekaj težav povzročali visoka plima in močni tokovi, skoraj 17 ur in 51 minut kasneje pa je dosegel francosko obalo v bližini Wissanta.

Po uspehu je Allsopp izrazil navdušenje nad dosežkom in hkrati olajšanje, da mu je uspelo. "To je zame enkraten dosežek," je dejal upokojeni kirurg, ki je s tem podvigom poskušal zbrati tudi denar za medicinsko opremo za raziskave raka na univerzi Southampton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.