Svet
12 ogledov

Pri Dubaju gori tanker

1/6
Žurnal24 main
V bližini dubajske obale je zgorel tanker, ki je predtem trčil s tovorno ladjo. Tanker je prevažal do 45 tisoč ton nafte.

Tanker Kashmir so ognjeni zublji zajeli takoj po trčenju s tovorno ladjo približno pet kilometrov od obale. Nad prizoriščem nesreče, ki se je pripetila ob 8.35 po srednjeevropskem času, se je kmalu dvignil dim, ki je bil viden tudi z obale. Ali je nesreča terjala človeške žrtve, za zdaj ni znano. Dva člana posadke na tankerju so potegnili iz morja in nista v življenjski nevarnosti.

Po navedbah neimenovanega uslužbenca lokalne pomorske družbe naj bi na tankerju še vedno gorelo, poleg tega pa naj bi obstajala nevarnost, da bo potonil. Škoda na tankerju in tovorni ladji naj bi bila velika.

Lokalni mediji navajajo različna poročila o količini in vrednosti tovora, ki ga je prevažal zgoreli tanker. Po nekaterih navedbah je prevažal 45.000 sodov nafte, po drugih za tretjino manj. Tretji poročajo, da na tankerju ni bila nafta, ampak gorljiva tekočina, ki se uporablja v proizvodnji plastike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.