Svet
8514 ogledov

Pri sosedih panika zaradi najhujše nove variante virusa

Tirolska Soelden Epa
Zaradi širjenja novih različic koronavirusa v zvezni deželi Tirolska se že vrstijo opozorila. Avstrijci se bojijo, da bi se jim zgodil drugi Ischgl.

Južnoafriška varianta koronavirusa je bolj nalezljiva kot dosedanje različice, poleg tega pa ima še dve zelo neugodni lastnosti. Dozdajšnja cepiva naj bi bila manj učinkovita proti njej, poleg tega pa naj bi ta različica povzročala tudi ponovne okužbe. 

Ischgl | Avtor: Epa Epa
Omenjena različica se je močno razširila na Tirolskem. Tirolska je po besedah ene glavnih svetovalk avstrijske vlade, virologinje Dorothee von Laer, postala evropsko žarišče južnoafriške različice novega koronavirusa. Bojijo se, da bi se jim zgodil drugi Ischgl.

Dodaten razlog za zaskrbljenost je ta, da sta se na Tirolskem, kot kaže, razvili še dve ali tri nove različice južnoafriške različice. Po bsedah von Laerjeve še ugotavljajo, katere značilnosti imajo te. 

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je za Die Presse pojasnilo, da še preučujejo vzorce iz Tirolske. Ko bodo imeli rezultate, bodo z deželnimi oblastmi govorili o sprejemanju ukrepov za zajezitev širjenja virusa. Več naj bi bilo znanega v 48 urah. 

Strokovnjakinja meni, da bi bilo treba Tirolsko povsem izolirati. O tem naj bi razpravljala tudi posebna vladna skupina za boj proti koronavirusu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Krizar53
    Krizar53 11:07 05.februar 2021.

    Kurz jih gleda jodlarje butaste, Kurz je pa en navaden kurz, tko, kot naš Twito!

  • Janez_53 11:37 04.februar 2021.

    Vprašanje za Janšo: A je meja z Avstrijo že zaprta oziroma je že uvedeno DOSLEDNO testiranje in v primeru pozitivnih rezultatov ZAGOTOVLJENA izolacija? Samo toliko, da ne bo pozneje izmikanja in iskanja krivcev za vnos nove variante korona virusa!

  • rd2dmk2 10:32 04.februar 2021.

    jah panika ja. me zanima kolk bodo kaj po riti te pridne avstričke štrafali svoji, ko so menda za novoletne praznike odhajali v afriko na lov za korona virusem. uboge turiste, ki so izkoristili njihove luknje so pošteno kaznovali, svoje ...prikaži veče lumpe pa ujčkajo. obojne, tiste ki so sprejemali turiste in tiste ki so se šli turiste v JAR.