Svet
21 ogledov

Pri Omišu izbruhnil velik požar

požar Omiš gasilci ogenj
1/5
Ivo Cagalj/PIXSELL
Več kot 200 hrvaških gasilcev se bojuje proti proti velikemu požaru, ki je izbruhnil nekaj po 5. uri pri kraju Duće blizu Omiša.

Hrvaški mediji poročajo, da je gasilcem mesto za zdaj uspelo obraniti pred ognjem. Tega razpihuje močan veter, ki onemogoča posredovanje gasilskih letal. Ognjeni zublji ogrožajo tudi vas Dugi Rat.

Gasilcem na tleh so poskušali pomagati s kanaderji, a je veter to preprečil. Gasilci so sporočili, da imajo ogenj pod nadzorom, čeprav je požarna črta široka približno kilometer.

Po prvih informacijah je zgorelo približno 70 hektarjev trave in nizkih rastlin ter nekaj oljk. Požar je izbruhnil na terenu, ki je že zgorel pred nekaj leti.

Neuradno naj bi bil ogenj podtaknjen, saj je istočasno izbruhnil na treh lokacijah, je poročal novičarski portal Index.hr.

Gasilci imajo polne roke dela tudi na območju Splita, kjer gori pri Stanićih blizu Omiša, kakšnih 20 kilometrov od požara pri Duću. S požarom se bojujejo še pri Trogirju, kjer je ogenj zajel borov gozd in nizko rastlinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.