Svet
16 ogledov

Pri Sonyu umaknili podatke

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pri Sonyu so sporočili, da so s spleta umaknili osebne podatke okoli 2500 ljudi.

Pri Sonyu so sporočili, da so s spleta umaknili osebne podatke okoli 2500 ljudi. Med podatki so imena in nekaj naslovov, ki so bili v bazi ustanovljeni leta 2001, je za Reuters povedal tiskovni predstavnik Sonya.  PlayStation Networka zaenkart še ne bodo zagnali, poroča Reuters.

Naj vas spomnimo
Kot smo poročali je bila novica o tem, da je bilo ogroženih dodatnih 25 milijonov uporabniških računov, objavljena le dan po tem, ko je Sony predstavil ukrepe, ki bi preprečili nov napad.  

Napad se je zgodil dan pred napadom na PlayStationovo mrežo, a so ga odkrili šele kasneje. Takoj po odkritju so storitev umaknili. Hekerji naj bi se med drugim dokopali do podatkov o kreditinih karticah uporabnikov iz Avstrije, Nemčije, Nizozemske in Španije.  Poleg omenjenih podatkov naj bi dostopali tudi do imen in priimkov uporabnikov, rojstnih datumov, elektronskih naslovov, telefonskih številk in drugih informacij. Podatki so bili odtujeni s strežnikov, pa tudi iz podatkovne baze iz leta 2007.

Zaradi zadnjega napada so bile tako nedosegljive tudi Sonyjeve igrice na socialnem omrežju Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.