Svet
16428 ogledov

Pri sosedih tako zelo znižali minimalni mesečni dohodek za revne

Socialna stiska
Italijanska vlada je danes, na mednarodni praznik dela, sprejela sveženj ukrepov za spodbujanje zaposlovanja. Z njimi se bo podjetjem olajšalo sklepanje pogodb o zaposlitvi za določen čas, to je za obdobje od 12 do 24 mesecev.

Vlada premierke Georgie Meloni je poleg tega sprostila tudi okoli tri milijarde evrov sredstev za znižanje stroškov dela, ki niso povezani s plačo. Zaradi tega bodo na boljšem zaposleni z letnimi prihodki do največ 35.000 evrov, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

S še eno davčno olajšavo, ki bo veljala do decembra, pa naj bi podjetja spodbudili k zaposlovanju tistih mladih, ki ne delajo in ne študirajo.

Hkrati se bo minimalni mesečni dohodek za revne v starosti od 18 do 59 let znižal s sedanjih povprečno 550 evrov na družino na 350 evrov, pri čemer bo omejen na največ 12 mesecev in odvisen od vključenosti v ukrepe poklicnega usposabljanja. Gospodinjstva z nizkimi dohodki z mladoletnimi otroki, upokojenci in invalidi bodo upravičeni do nekoliko izdatnejše pomoči, in sicer več kot 500 evrov mesečno za največ 30 mesecev.

Delavec Svet Svet Avstrija: Veliko pomanjkanje delavcev voda, bazen Reševanje Slovenija Pri nas. Deklica potonila na dno bazena, opazila jo je šele druga kopalka

Medtem ko vlada Melonijeve zagovarja večjo prožnost na trgu dela, pa bodo njeni ukrepi "zlasti mlajše delavce obsodili na negotova delovna mesta", je za časnik La Stampa ocenila vodja opozicijske Demokratske stranke Elly Schlein. Tudi sindikati so do vladnega paketa ukrepov kritični.

Komentarjev 6
  • kapibara 10:48 02.maj 2023.

    SLO IMA ŽAL preOHLAPNO IN preBOGATO SOCIALNO POLITIKO !!

  • munja 10:16 02.maj 2023.

    Če primanjkuje delovne sile, lenuhom ukinit socialko, in nagnat delat.

  • Plavi-mil 08:48 02.maj 2023.

    Ja golobjat , fajonizem in mesečizem pa v Slovenijo uvažajo socialne cuzialiste, kateri se množijo ,kot zajci, mi jih moramo pa živeti, za ceno vse bolj revnega Slovenskega naroda, hvala lepa za tak ptičji drek