Svet
1 ogledov

Pri sosedih težave zaradi poplav

Poplave Shutterstock
Vremenske napovedi so se uresničile. Tako v Avstriji kot v Nemčiji težave zaradi obilnega deževja. Skupno pogrešajo štiri osebe.

Na Tirolskem sta posebej prizadeti okrožji Kitzbühel in Kufstein. V prvem poplave in zemeljski plazovi ogrožajo naselje z okoli 200 hišami, zaradi česar so morali ponoči evakuirati 80 prebivalcev, so sporočile tamkajšnje oblasti. Več rek je prestopilo bregove, poplavljene so kleti, več cest je zaprtih. Pomaga okoli 900 gasilcev.

V deželi Salzburg po zemeljskem plazu pogrešajo dva človeka. Gre za kmeta, ki je s traktorjem poskušal sprostiti pot, in žensko, ki naj bi jo prav tako s sabo odnesel plaz.

Možno, da sta padla v reko

Tudi v Nemčiji so razmere še naprej napete. Ponoči so narasle reke še naprej poplavljale ulice na Bavarskem, Saškem in v Baden-Württembergu. Še posebej so prizadeta mesta Chemnitz, Passau in Tübingen.

V Chemnitzu je istoimenska reka prestopila bregove, zaradi česar je zaprtih več cest. Dele mesta je v Passau poplavila tudi Donava. En most in dve ulici niso več prehodni. Tudi reka Neckar je pri Tübingenu prestopila bregove. V kraju Reutlingen pogrešajo dva človeka, ki bi lahko padla v reko Echaz.

Tako v Chemnitzu kot Passau pričakujejo nadaljnje naraščanje gladine rek. Novo deževje naj bi prineslo nove poplave. Obilne padavine se namreč nadaljujejo tako na jugozahodu države kot na vzhodu. Na uro bi lahko po napovedih vremenoslovcev padlo do 15 litrov dežja na kvadratni meter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.