Svet
9476 ogledov

Pri spolni zlorabi duševno bolnega sodeloval tudi policist

Shod policistov Saša Despot
Tožilstvo zahteva preiskavo. Na policiji za spornega kolega izvedeli s strani Dnevnika.

Zloraba duševno bolnega Ljubljančana: v primeru je sodišče obsodilo Mateja Groznika, ki ga še nepravnomočna obsodba bremeni trgovine z ljudmi, preprodaje in omogočanja uživanja drog, spolne zlorabe slabotne osebe, poskusa povzročitve hude poškodbe in neupravičenega slikovnega snemanja. Dosojena kazen je osem let zapora.

Očitno v primeru ne bo obsojen le ta obsojenec, pač pa je sum zaradi spolne zlorabe slabotne osebe padel tudi na ljubljanskega policista, ki je še vedno v službi in še vedno opravlja svoje delo, poroča Dnevnik.

Specializirano državno tožilstvo, ki je preganjalo Groznika, je del preiskave odstopil oddelku za pregon oseb z uradnimi pooblastili. Policija je za to, da tožilstvo preiskuje enega izmed njihovih uslužbencev, izvedela s strani Dnevnika. Pristojne na tožilstvu so zaprosili za dodatne informacije, da bodo na njihovi podlagi izvedli morebitne potrebne ukrepe.

Kot navaja Dnevnik, policist naj bi bil eden izmed Groznikovih "strank", obsojeni naj bi mu večkrat uredil srečanj in spolno zlorabo duševno bolne žrtve. Obsojeni Groznik si je duševno bolno osebo v podrejenosti ohranjal z drogami, ki mu jih je dobavljal. Večkrat ga je zlorabil, za 50 ali 60 evrov ga je prodajal tudi drugim, na zabavah ga je omamljal tudi z drogami za posilstvo.

Policija Zloraba Svet Prijeli učitelja športne vzgoje, imel naj bi spolni odnos s 14-letnico

Groznik se je sicer po poročanju Dnevnika zagovarjal, da ni šlo za zlorabo, pač pa da je šlo za partnerski odnos, da ga je imel rad, da mu je dajal streho nad glavo, obleko, hrano in drugo. Pred sodiščem zaslišane priče, nekateri so bili udeleženci zabav, ki jih je prirejal, so vendarle povedale, da je bil duševno bolan moški na voljo komur koli, da so imeli z njim spolne odnose različni moški in da je bil včasih povsem apatičen in negiben.

Dnevnik pri tem še navaja, da zakon narekuje, da »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, tako da zlorabi njeno duševno bolezen, začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalost, slabost ali kakšno drugačno stanje, zaradi katerega se ne more upirati, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let«.

Zloraba otrok Nečloveško Svet Par brutalno zlorabljal 28-letnico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • maresem 20:27 14.november 2018.

  Pa menda ja ne policist?! Kaj niso oni brezmadežni?

 • stilist 19:47 14.november 2018.

  Pri vsaki pi.....ji so policaji zraven.

 • Avatar križar
  križar 17:54 14.november 2018.

  Naslov bi lahko bil duševno bolno osebo zlorabljal duševno moten policist,sej drugač ne more bit!Me pa zanima,kdo je tega idiota zaposlil na policiji??

Sorodne novice