Svet
85 ogledov

Pri Ugljanu strela zadela v Nemce na jadrnici

Rosangela Biavati youtube.com
Fanta in dekleti so bili ob udaru strele na jadrnici. Fantoma, ki sta se držala za jambor, je strela poškodovala roke.

Strela je mlade Nemce zadela v morju, na jadrnici, ob mestu Kali, na otoku Ugljan. Po pisanju portala 24 sata, so se dekleti in fanta, kljub opozorilom, da prihaja nevihta, v petek popoldne odpravili na morje.

Udar strele so na srečo preživeli, mladeniča sta bila lažje ranjena. Vse  štiri so prepeljali v bolnišnico v Zadar,  ki so jo dopoldne že zapustili:"Kot  so mi  dejali, sta dekleti sedeli na ladji, fanta pa sta se držala za jambor in to v trenutku, ko je udarila strela. Zaradi tega sta dobila lažje poškodbe rok, vendar se je vse končalo brez večjih posledic," je za 24 sata dejala dežurna zdravnica Melanija Ražov Radas in dodala, da so jih v bolnišnici zadržali le zaradi rednega preverjanja srčnega utripa. 

Sicer so imeli mladi Nemci po besedah zdravnice veliko srečo: "Če bi jih strela oplazila na predelu okoli srca, v drugo roko ali nogo, bi bile posledice veliko hujše. Vhodne in izhodne rane so na srečo zaobšle srčno mišico," je dejala..

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.