Svet
2190 ogledov

Približno 200 migrantov poskusilo vstopiti iz BiH na Hrvaško

migranti Bosna
Policija Bosne in Hercegovine je danes zaustavila približno 200 migrantov, ki so poskušali vstopiti na Hrvaško pri mejnem prehodu Maljevac v bližini Velike Kladuše.

Kot so potrdili, so migrante ustavili v neposredni bližini mejnega prehoda s Hrvaško. Medtem se je manjša skupina migrantov napotila proti mejnemu prehodu Izačići. Na ministrstvu za notranje zadeve unsko-sanskega kantona so potrdili, da so približno 200 migrantov ustavili približno 200 metrov pred mejnim prehodom Maljevac.

Migranti so nameravali vstopiti na Hrvaško in nadaljevati svojo pot proti Zahodu. Po pogajanjih s policisti so se v manjših skupinah v policijskem spremstvu začeli vračati v migrantski center Trnovo v Veliko Kladušo, je poročala regionalna televizija N1.

Ob mejnem prehodu so bili poleg policistov iz BiH pripravljeni na posredovanje tudi hrvaški policisti, območje so nadzorovali s policijskim helikopterjem.

migranti Bosna | Avtor: Profimedia Profimedia

Obenem se je nekaj manj kot 90 migrantov, med katerimi so bile tudi družine z otroki, napotilo iz hotela Sedra v Cazinu proti drugemu mejnemu prehodu s Hrvaško na tem območju, Izačići. Skupina je prišla do predmestja Bihaća. Na poti jo spremljajo policisti, ki so pripravljeni ukrepati, če bo potrebno, je povedala tiskovna predstavnica bihaške policije Snežana Galić.

V dveh mesecih skoraj 5000 migrantov

Po podatkih bihaške policije je bilo na območju unsko-sanskega kantona od začetka leta evidentiranih približno 10.500 migrantov. V preteklih dveh mesecih so samo v Bihaću zabeležili skoraj 5000 migrantov, kar vpliva na varnost v mestu, dodaja N1.

V Bihaću so za nocoj napovedani protesti prebivalcev, ki zahtevajo izredno sejo vlade unsko-sanskega kantona in nujno ukrepanje BiH oblasti zaradi reševanja migrantske krize v mestu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar MountainVibes
    MountainVibes 16:42 24.oktober 2018.

    Čas je za zapremo našo mejo.. Poskrbimo za slovenske državljane in ne za vse druge.. Moramo reči stop migrantom, če ne nas bodo preplavili in čez nekaj let bo država islamizirana, česar pa si ne želimo..